Border Collie » Een complete gids voor het kopen van een Border Collie

Een complete gids voor het kopen van een Border Collie

Welkom bij de ultieme gids voor het kopen van een Border Collie. In deze gids bespreken we alles wat je moet weten voordat je een Border Collie kopen gaat, van het bepalen of een Border Collie bij je past tot het vinden van de juiste fokker en het nemen van een verzekering.

Border collie kopen

Bedenkt eerst of een Border Collie bij je past

Voordat je begint met het zoeken naar een Border Collie, is het belangrijk om te bedenken of deze hond echt bij je past. Border Collies zijn zeer energieke en actieve honden die veel beweging en mentale stimulatie nodig hebben. Als je geen tijd hebt om dagelijks uitgebreid te wandelen en tijd te besteden aan opvoeden en trainen, is een Border Collie misschien niet de juiste hond voor jou.

Is een Border Collie een gezinshond?

Ja, de Border Collie is zeker een geweldige gezinshond! Hier zijn een paar redenen waarom:

 1. Actieve honden: Border Collies houden ervan om actief te zijn en beweging te krijgen, dus ze zijn geweldige metgezellen voor gezinnen die veel buiten zijn.
 2. Intelligent: Border Collies zijn beroemd om hun intelligentie en snelle leervermogen, dus ze zijn makkelijk te trainen en leuk om mee te werken.
 3. Aanhankelijk: Deze honden zijn erg aanhankelijk en houden van het gezelschap van mensen, dus ze zijn geweldige maatjes voor kinderen en volwassenen.
 4. Loyaliteit: Border Collies zijn enorm trouw aan hun baasjes en zullen altijd voor hen zorgen.

Dus, als je op zoek bent naar een actieve, slimme, aanhankelijke en trouwe metgezel voor het gezin, dan is de Border Collie dé hond voor jou!

Wat kost een Border Collie?

De kosten van het kopen van een Border Collie kunnen variëren, afhankelijk van de leeftijd, het ras en de stamboom van de hond. Een Border Collie puppy kopen zal meestal meer kosten dan het kopen van een volwassen hond, maar er zijn ook andere factoren die invloed hebben op de prijs.

Enkele factoren die invloed hebben op de prijs van een Border Collie:

 1. Stamboom: Border Collies met een uitgebreide en geverifieerde stamboom zijn meestal duurder dan die zonder stamboom.
 2. Leeftijd: Jonge Border Collie pups zijn duurder dan volwassen honden.
 3. Populariteit: De populariteit van Border Collies kan de prijs beïnvloeden, dus in tijden dat ze erg populair zijn, zullen ze duurder zijn.
 4. Fokker: De fokker die je kiest, kan ook invloed hebben op de prijs. Een gerenommeerde en erkende Border Collie fokker zal vaak een hogere prijs hebben dan een fokker die niet erkend is.

Border Collie kopen? Eenmalige kosten vs terugkerende kosten

Bij het kopen van een Border Collie zijn er zowel eenmalige kosten als terugkerende kosten die je in overweging moet nemen. Eenmalige kosten omvatten de aankoop van de hond zelf, de microchip, het voer en de basisbenodigdheden. Terugkerende kosten omvatten de verzorging van de hond, zoals voer, bezoeken aan de dierenarts en verzekeringen.

Voorbeelden van eenmalige kosten:

 • Hondenmand
 • Voerbak
 • Speelgoed
 • Hondenriem en halsband

Voorbeelden van terugkerende kosten:

 • Voer
 • Vaccinaties
 • Dierenartsbezoeken
 • Hondentraining
 • Hondenoppas
 • Verzekering

Een Border Collie kopen bij een fokker

Als je op zoek bent naar een Border Collie, is het belangrijk om te beslissen of je een puppy of een volwassen hond wilt kopen en daarna op zoek te gaan naar een erkende fokker. Een erkende fokker zal waarschijnlijk gezonde en gelukkige honden aanbieden die zijn opgevoed in goede omstandigheden. Hieronder geven we enkele tips voor het vinden van een erkende fokker en het bezoeken van hun kennel.

Een geschikte Border Colie fokker vinden is niet altijd eenvoudig, maar er zijn een paar stappen die je kunt volgen om ervoor te zorgen dat je bij een verantwoorde fokker terechtkomt. Hier zijn mijn tips:

 1. Zoek online: Gebruik Google of andere zoekmachines om een lijst te maken van fokkers bij jou in de buurt. Kijk ook naar de reviews en bezoek websites van rasverenigingen.
 2. Kijk naar referenties: Vraag andere Border Collie eigenaren naar hun ervaringen met fokkers in jouw omgeving.
 3. Bezoek een fokkerij: Maak een afspraak met een fokker en ga op bezoek om te zien hoe de Border Collies worden gehouden.
 4. Vraag om papieren: Een goede fokker zal altijd stamboom en gezondheidscertificaten kunnen tonen.
 5. Vertrouw op je intuïtie: Als iets niet klopt of als je een slecht gevoel hebt, vertrouw dan op je intuïtie en zoek verder.

Wat is een erkende fokker?

Een erkende fokker is een fokker die is aangesloten bij een erkende vereniging voor hondenfokkers. Dit betekent dat ze aan bepaalde regels en standaarden moeten voldoen om lid te kunnen zijn. Hierdoor kun je erop vertrouwen dat de Border Collie die je koopt bij een erkende fokker gezond is en op de juiste manier is opgevoed.

Tips voor het langsgaan bij de fokker

Als je een bezoek wilt brengen aan een fokker om een Border Collie te bekijken, is het belangrijk om enkele tips in overweging te nemen. Het is bijvoorbeeld verstandig om vooraf te informeren naar de beschikbare pups en om enkele vragen te stellen over de opvoeding en gezondheid van de honden. Bovendien is het aan te raden om de fokker te vragen om referenties en om te controleren of ze erkend zijn door een vereniging.

Border Collie pup kopen bij een fokker

Als je een Border Collie bij een fokker wilt kopen, moet je zeker deze punten in gedachten houden om er zeker van te zijn dat je de juiste pup vindt!

 1. Inspecteer het milieu: Kijk of de fokker een schoon en gezond milieu biedt voor de honden en pups.
 2. Check de ouders: Ontmoet de ouders van de pup en kijk of ze gezond en fit zijn.
 3. Gezonde pups: Zorg ervoor dat de pups gezond en actief zijn en niet angstig of verlegen.
 4. Stamboom: Vraag om de stamboom van de pup te zien en zorg ervoor dat deze compleet is.
 5. Vragen stellen: Stel vragen over de opvoeding, verzorging en socialisatie van de pup.

Denk erom, als je een fokker bezoekt, ga je op zoek naar een nieuwe beste vriend voor het leven, dus zorg ervoor dat je op de juiste plek bent! Als de fokker aan al deze punten voldoet, dan is de kans groot dat je de juiste Border Collie pup vindt.

Border Collie kopen met stamboom

Als je op zoek bent naar een Border Collie met stamboom, is het verstandig om dit bij de fokker na te vragen. Een Border Collie met stamboom geeft aan dat de hond afkomstig is van erkende ouders en dat deze hond een erkende stamboom heeft. Hierdoor kun je er zeker van zijn dat de hond gezond en van goede kwaliteit is.

Moet je een verzekering nemen?

Ten slotte is het belangrijk om na te denken over het nemen van een verzekering voor je Border Collie. Dit biedt je financiële bescherming in geval van onverwachte medische kosten of andere uitgaven die samenhangen met de verzorging van je hond. Hoewel het nemen van een verzekering niet verplicht is, is het wel aan te raden om deze in overweging te nemen om je te beschermen tegen onverwachte uitgaven.

Border Collie reu of teef kopen?

Als je een Border Collie wilt kopen, is het ook belangrijk om te bepalen of je een reu of teef wilt. Beide hebben hun eigen karaktereigenschappen en voorkeuren, maar over het algemeen zijn er geen grote verschillen tussen reuen en teven. Het karakter van de Border Collie hangt vooral af van de opvoeding en socialisatie.

Wel zijn er enkele praktische verschillen tussen reuen en teven. Zo hebben teven een cyclus en kunnen zij loops worden, wat extra aandacht en zorg vereist. Reuen kunnen soms wat dominanter zijn en hebben soms de neiging om te markeren. Het is belangrijk om deze praktische verschillen in overweging te nemen bij het maken van je keuze voor een reu of teef. Bedenk goed wat bij jou en je situatie past.